Chicken Pulao

O alta reteta cu specific pakistanez isi face loc printre randurile acestui articol 😛 Astazi am sa iti impartasesc o reteta extrem de delicioasa si foarte usor de gatit. Important e sa faci rost de condimente cu specific pentru a obtine gustul oriental fara de care nu ma pot lipsi. 🙂

Ingrediente:

  • 1 kg de pui fara piele si taiat bucati;
  • 1 pahar de iaurt;
  • 1 lingurita de condiment de usturoi;
  • 1 lingurita de condiment de ghimber;
  • 1 ceapa mare;
  • 1 lingurita de condiment de chilli rosu;
  • 1 lingurita de condiment pulao masala;
  • 2 linguri de sos de tomate sau rosii taiate;
  • 1/2 kg de orez prefiert sau cu bob lung.

Mod de preparare:

Se pune pe foc o oala suficient de mare in care se adauga ulei cat sa cuprinda. Ceapa se taie marunt si se pune la prajit pana capata o culoare maronie.

Se adauga puiul taiat si se amesteca continuu pe o parte si pe alta, timp de 5 minute dupa care se presoara deasupra condimentele de usturoi, ghimber si chilli. A se avea grija sa nu arda.La urma se presoara pulao masala si se amesteca.

Sosul de tomate se dizolva in jumatate de pahar de apa si se toarna peste pui. Se lasa cateva minute pana fierbe si se adauga iaurtul si apa cat sa acopere bucatile de pui. Se lasa pe foc aproximativ 30 de minute pana sosul se inchide la culoare, iar puiul este gatit.

Intr-o alta oala se spala orezul si se pune la fiert. Atentie cata apa puneti pentru a nu deveni lipicios.

Orezul se aseaza intr-o farfurie plata peste care se adauga puiul cu sos. Se serveste fierbinte. Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s