Mancare chinezeasca vita

Bucataria chinezeasca este una dintre cele mai bogate mosteniri culinare de pe Pamant. Mancarea chinezeasca solida se mananca de obicei cu betisoarele. Chinezii considera ca a manca cu cutitul la masa reprezinta un act barbar, acesta fiind motivul pentru care mancarea chinezeasca este preparata in bucatele mici. Orezul si taiteii predomina mancarurile din China.

Probabil mai mult decat orice alt tip de mancare, bucataria chinezeasca inseamna comfort si traditie. Prea putini sunt cei care nu au incercat macar o data mancarea chinezeasca si prea putini sunt cei carora sa nu le placa. K.C. Chang scrie in cartea Food in Chinese Culture, „few other cultures are as food-oriented as the Chinese”.

Bineinteles ca acum gusturile noastre s-au schimbat, avem pretentii mai mari comparativ cu ceea ce ne gatea mama cand eram copii 😀 ciorbe, supe, sarmale…Apropo de sarmale, :)) :

Ceea ce face mancarea chinezeasca sa fie unica este echilibrul in ceea ce priveste ingredientele. Trebuie sa existe un echilibru intre vegetale, carne si condimente. Nimic nu se exagereaza, ori s-ar putea sa avem surprize. Probabil asta este si unul dintre motivele pentru care gasim mancarea chinezeasca atat de delicioasa.

Dar sa trecem la oile noastre si sa vedem ce iese din carne de vita, orez si chilli 🙂 Astazi am pregatit Mancare chinezeasca cu carne de vita si chilli.

Ingrediente:

  • carne de vita taita cubulete (1/2 kg);
  • 5 ardei chilli mari;
  • 2 cepe mari;
  • 1/4 pahar de faina alba;
  • lamaie;
  • sare;
  • 1/4 pahar soia sos.

Mod de preparare:

Se taie carnea de vita in cubulete dupa care se fierb in apa cu sare pana cand carnea devine moale si nu mai avem apa in oala. Atentie: daca este nevoie se mai adauga apa.

Cat timp carnea este la fiert, taie in cubulete ceapa si ardeii chilli in bucati ceva mai mari. A se indeparta semintele de la chilli pentru ca acestea vor da gustul de picant mancarii.

Se face o pasta din faina cu un pahar de apa.

Cand carnea este fiarta suficient se prajeste in ulei la foc mediu pana capata o culoare usor maronie. Se adauga ceapa taiata si ardeii chilli amestecand in acelasi timp.

Presaram cu putina sare (aveti grija sa nu exagerati, mai bine fara sare si fiecare isi pune dupa gust cat doreste), adaugam cateva picaturi de lamaie stoarsa si sosul de soia si lasam sa fiarba timp de 2 minute.

La final se adauga – mestecand in acelasi timp, pasta de faina. Aveti grija sa nu se formeze cocoloase din faina. Se mai lasa timp de 5 minute.

Se serveste fierbinte si cu orez.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s