Mancare chinezeasca 2

Ingrediente:

  • carne de vita taiata cubulete (1/2 kg);
  • 3 ardei chilli mari;
  • 2 cepe mari;
  • 2 morcovi;
  • 1/4 pahar de faina alba;
  • sare;
  • seminte chilli rosii;
  • 1/4 pahar soia sos.

Mod de preparare:

Se taie carnea de vita in cubulete dupa care se fierb in apa cu sare pana cand carnea devine moale si nu mai avem apa in oala. Atentie: daca este nevoie se mai adauga apa.

Cat timp carnea este la fiert, taie in cubulete ceapa, ardeii chilli in bucati si morcovul in lung. Dupa preferinta se lasa sau se indeparteaza semintele de chilli de la ardei ce vor da un gust picant mancarii.

Se pun la prajit in ulei ardeii si morcovul.

Apoi se adauga ceapa pana se prajeste si pe urma carnea de vita fiarta.

Peste carne se presara cateva seminte de chilli rosii si se amesteca.

Presaram cu putina sare (aveti grija sa nu exagerati, mai bine fara sare si fiecare isi pune dupa gust cat doreste), adaugam cateva picaturi de lamaie stoarsa si sosul de soia si lasam sa fiarba timp de 2 minute.

Se face o pasta din faina cu un pahar de apa care se toarna peste carne. Aveti grija sa nu se formeze cocoloase din faina. Se mai lasa timp de 5 minute.

Intre timp am preparat orezul, dar de data aceasta cu curry. Se fierbe in apa si se adauga si o lingurita de curry ce va da culoarea galbena orezului.

Se serveste fierbinte si cu orez. Pofta buna!

Anunțuri

4 comentarii la “Mancare chinezeasca 2

  1. Datorita acestul articol am aflat ce face orezul galben sau fosforescent, cum ii spune Sorin :).

    De regula cand spune mancare chinezeasca ne gandim la ceva sofisticat, insa tu ai grija sa ne arati ca nu este deloc asa. Felicitari pt blog!

    • hehe…si eu inainte de a-mi incepe acivitatea de bucatar 😀 eram uimita de orezul galben. dar se pare ca nu e asa de greu de obtinut.

      PS: ai grija cat curry pui cand fierbi orezul pt ca curry-ul de romania e tare sarat :))))

  2. Sa inteleg ca acest condiment (e condiment nu?) da gust de sarat in mancare si o coloreaza? 🙂 Incerc sa ma motivez sa-l folosesc data viitoare in ceea ce voi gati.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s