Bijuteriile Tikka

Nunta in Pakistan reprezinta un eveniment extrem de important din viata mirilor si prin urmare mireasa trebuie sa arate impecabil. Pe langa tinuta traditionala acoperita cu bijuterii dintre cele mai alese, machiajul fara cusur si henna de pe maini si picioare, miresei nu-i poate lipsi accesoriile pentru cap. Tikka este bijuteria ce se aseaza pe mijlocul capului si ajunge pana pe frunte, avand o lungime de 12-20 cm. Bijuteria tikka este prevazuta cu un carlig ce se prinde de par prin intermediul unei agrafe de par. Acest tip de bijuterie este purtat si in India.

In Pakistan, femeile poarta pe langa maang tikka (mang=cararea de pe mijlocul capului, tikka=bijuteria propriu-zisa), bijuteria ce se aseaza pe frunte, si jhoomar, bijuteria ce se aseaza in partea stanga sau dreapta a capului si este asemenea bijuteriei tikka, ceva mai mare ca si dimensiune.

In India, majoritatea femeilor poarta doar maang tikka, jhoomar fiind purtata mai ales in Pakistan, dar si de catre musulmanele din India.

In India exista mai multe feluri de a purta bijuteriile pentru cap, acoperind tot parul de deasupra fruntii pana la accesorii ce se aseaza exact deasupra sprancenelor.

Sursa: http://stylebees.com/7-ways-to-wear-maang-tikka/458

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s