Cordon Bleu

O reteta deosebita, usor de preparat, care impreuna cu o garnitura potrivita rezulta un meniu rafinat si oricand apreciat de lumea buna, cordon bleu sigur nu va da gres atunci cand vine vorba de o masa copioasa si delicioasa. Denumirea vine din franceza si inseamna „cordon sau panglica albastra”. Denumirea aceasta este utilizata pentru a defini un bucatar exceptional, ce exceleaza in ceea ce face. De-a lungul timpului, acest termen este asociat tot mai mult bucatarilor foarte talentati.
Termenul in sine se refera insa la reteta din carne de pui sau vita, umpluta cu sunca si cascaval. Nu se cunoaste cu exactitate cine a inventat reteta, insa exista multe teorii privind acest lucru. Unii spun ca a fost inventata la Paris la sfarsitul anilor 1800, insa altii sunt de parere ca povestea aceasta nu este prea realista avand in vedere ca francezii erau putin sceptici in ceea ce priveste consumul retetelor cu carne.
Exista mai multe variante de a gati cordon bleu, insa eu am sa expun doar una din ele pe care am si incercat-o.
Concluzie: O RETETA CARE NU DA GRES NICIODATA!

Ingrediente:

  • 1 piept de pui dezosat;
  • sunca pui;
  • cascaval;
  • 2 oua;
  • faina alba;
  • fulgi de porumb;
  • sare, piper.

Mod de preparare:

Se taie pieptul de pui in 4 jumatati egale si apoi in functie de grosimea bucatilor se mai taie in 2 fasii. Se bat fasiile asemenea snitelelor pentru a le subtia.

Taiem sunca de pui si cascavalul in fasii lungi si subtiri care vor constitui compozitia cu care vor fi umplute fasiile de pui. Asadar, fasiile de pui vor fi umplute cu sunca de pui si cascaval si apoi se vor impacheta asemenea sarmalelor, se vor trece prin faina, ouala zbatute si fulgii de porumb faramitati.

Se pun in tigaia cu ulei incins si se lasa pana capata o culoare aurie.

Drept garnitura am pregatit cartofi taranesti in sos de rosii.

Pofta buna!

Sursa: gourmandine.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s