Pakistani Bangles

Citeam zilele acestea articole despre bratarile din Pakistan si unul mi-a atras atentia in mod deosebit. Spunea ceva de genul, „Glass Bangles will make your heart sway!„. Nici nu se putea oferi o descriere mai potrivita decat aceasta bratarilor din sticla. Nu as fi inteles nici acum ce e atat de deosebit in aceste bratari… De curand, prietena mea Mariam mi-a trimis 3 seturi deosebite de bratari din sticla aduse din Pakistan. La sfarsitul articolului am postat si poze.

Pakistan nu se afla printre producatorii de produse din sticla care sa se ridice la standardele europene precum candelabre, ochelari sau orice alt obiect de decor, insa cand vine vorba de bratarile din sticla (glass bangles), in mod categoric Pakistan se afla in top.

Bangle este un tip de bratara pe care femeile din Pakistan le poarta la incheietura mainii, iar acestea trebuie sa fie intr-un numar mare in asa fel incat sa fie observabile. In Pakistan si India, acest tip de bratari nu reprezinta doar un articol de artizanat, ci o asociere remarcabila cu iubirea pentru traditie, feminitate si finete. Aceste bratari se poarta in mod deosebit la nunti, petreceri fiind mai preferate decat bratarile din aur. Aurul este special in felul lui insa nu poate fi purtat la orice ocazie si e un metal pretentios ce nu poate fi purtat cu orice tinuta.

Eid-ul este una din sarbatorile ce constituie un prilej deosebit de a se oferi cadou bratarile din sticla. Bratarile din plastic si metal sunt si ele in voga insa nu pot concura vreodata cu bratarile din sticla atunci cand vorbim de design si finetea cu care sunt lucrate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s