Ostropel de pui

Number of persons this dish serves.Cuisine: Romaneasca

Number of persons this dish serves.Se serveste: Fierbinte

Number of persons this dish serves.Portii: 4-5

Number of persons this dish serves.Timp de preparare: 60 min

Ostropel de pui by Aliyah.

Ingrediente:

  • 800 gr pulpe pui;
  • 2 ardei grasi;
  • 2 cepe;
  • 1 conserva de rosii intregi (400 gr);
  • faina alba;
  • condiment de ghimber;
  • cimbru;
  • condiment de pui;
  • sare.

Mod de preparare: 

Se cresteaza pulpele de pui, se condimenteaza si se pun la inabusit in tigaie. Scoatem pulpele intr-un recipient si punem la prajit ceapa si ardeii taiati. Dupa aproximativ 10 minute, adaugam conserva de rosii, presaram sare si piper. Daca este nevoie adaugam 1 lingura de bulion.

Lasam la foc mic pana scade sosul. Intre timp adaugam si jumatate de pahar de apa cu faina.

Cand sosul este gata se pune peste pulpele de pui, presaram cu toate condimentele de mai sus, dupa care se baga la cuptor timp de 15 minute. Eu am pus si putin condiment de Nihari, un condiment pakistanez, care face mancarea sa fie putin picanta. Oala se acopera cu folie de aluminiu. Dupa 15 minute indepartam folia de aluminiu si mai lasam in cuptor 5 minute.

Ostropelul se serveste fierbinte cu mamaliga calda. Eu nu am mai avut rabdare sa pregatesc mamaliga si am optat pentru lipie. E absolut geniala reteta.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s