Pui cu Chilli | Chicken Chilli

Number of persons this dish serves.Cuisine: Pakistan

Number of persons this dish serves.Se serveste: Fierbinte

Number of persons this dish serves.Portii: 2

Number of persons this dish serves.Timp de preparare: 60 min

Pui Chilli by Aliyah.

Ingrediente:

  • 1 piept de pui dezosat (taiat cubulete)
  • 6-8 chilli verde;
  • 1 catel de usturoi;
  • sos soya;
  • Ajinomoto;
  • piper negru;
  • sare.

Mod de preparare:

Taiem pieptul de pui in cubulete pe care le batem foarte putin cu ciocanul de lemn pentru snitele. Apoi le punem la marinat timp de 20-30 de minute cu 2 linguri de sos de soya.

Intr-o oala punem puiul, usturoiul maruntit (sau condiment de usturoi), piper si sare, pe care le prajim pana aproape se gateste puiul.

Intr-o tigaie prajim feliile de chilli separat, dupa care adaugam Ajinomoto (sare chinezeasca) si sos de soya (2 linguri).

Feliile de chilli prajite le punem peste bucatile de pui, mai adaugam 2 linguri de sos de soya si amestecam bine.

Puiul cu chilli se serveste fierbinte cu orez chinezesc sau in cazul meu, cu lipie.

Pofta buna!

And for those who don’t understand romanian:

[ENGLISH]

Ingredients:

  • 4-5 (boneless and cut into small pieces).
  • 6-8 green Chillies(seed and slice).
  • 1 clove of Garlic(crushed).
  • 1 tablespoon of Soya sauce.
  • 1 teaspoon of Ajinomoto.
  • 1 teaspoon of black Pepper(ground).
  • Saltto taste.

Preparation:

Put the meat in a bowl and Pound it carefully to flatten slightly.
Add soya sauce and mix well. Leave for 20 minutes.

Heat oil in a pan.
Add crushed garlic, chicken, black pepper and salt. Fry until it changes colour .
Add Ajinomoto top the fired chicken.
In a separated frying pan, heat 1 tablespoon oil and stir fry the sliced chillies in it.
Add Soya sauce and Ajinomoto. Saute until tender but still crisp. Pour on the chicken and mix well.
Serve hot with chinese rice or khubz(roti) which is the one I choose.

Enjoy it!

Anunțuri

5 comentarii la “Pui cu Chilli | Chicken Chilli

  1. hahah iubito asta nu este traditional pakistanez ca in mancare pakistaneza nu se foloseste sos soya sau ajinomotto 🙂
    dar ma gandesc ca oricum e ff delicios

    • eu nu am folosit ajinomoto fiindca nu se gaseste aici sare chinezeasca, sau eu una nu am gasit deocamdata. chinezeasca, pakistaneza, sau orice ar fi, eu am facut-o romaneasca ca doar eu am gatit-o hahaaa 🙂 si e foarte delicioasa mancarea asta. usor de preparat si extrem de buna :X:X

  2. poate nu o fi traditionala dar si pakistanezii folosesc soia,eu locuiesc in belgia si aici lucrez la o pakistaneza,si ea si familia consuma produse de soia,si sosuri,pt ca tin la sanatatea lor,plus ca la cat de condimentat mananca ei si copii,nimeni nu are probleme cu stomacul,iar laptele de soia si tofu nu le lipseste de la micul dejun,dupa amiaza mananca tocanitele traditionale sau ce or fi ele,dar sunt foarte bune!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s