Nihari

Nihari este o reteta cu specific pakistaneza, constand in pui/vita fierte in sos de nihari. Seamana cu o ciorba sau supa insa nu e nici una dintre acestea. Dupa cum bine stim nici macar ciorba nu poate fi asemanata cu o supa.

Reteta se gateste doar cu condimentul cu acelasi nume, Nihari.

Ingrediente:

  • piept de pui/1 pui intreg;
  • 3-4 bucati de ghimber;
  • condiment Nihari;
  • piper, sare;
  • faina alba;
  • 1 ceapa mare.

Mod de preparare:

Se taie pieptul de pui cuburi si se pune in uleiul incins pana capata o culoare albicioasa. Se adauga sare, piper, bucatile de ghimber si putin condiment de nucsoara pentru un gust aparte.

Apoi adaugam 2 linguri mari de condiment Nihari si mai lasam 2-3 minute la foc mediu. E important sa adaugam acest condiment, altfel reteta nu va avea nici o legatura cu reteta specific pakistaneza Nihari.

Adaugam apa cat cuprinde, 3 foi de dafin si lasam sa fiarba timp de aproximativ 15 minute.

Intre timp pregatim intr-un bol 2-3 linguri de faina cu apa pe care le amestecam bine ca sa nu avem cocoloase si punem in mancarea noastra care va consta intr-un sos gros cu pui. Mai adaugam 1 lingura de condiment Nihari si mai lasam la foc mic timp de 2-3 minute.

Prajim separat ceapa pana capata o culoare maronie si o adaugam peste mancarea noastra.

Nihari se serveste dupa preferinte cu paratha/roti (lipia specific pakistaneza) sau cu lipie libaneza, dar eu prefer cu paine atunci cand nu am paratha.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s