Global Village 2013

Organizat de asociatia studentilor internationali AIESEC, evenimentul Global Village 2013 a adus in prim plan peste 20 de tari ce ne-au incantat prin diversitatea lor culturala. Desi evenimentul nu a fost atat de bine prezentat precum cel de anul trecut, au fost cateva tari care s-au ridicat la nivelul asteptarilor si cateva care au dezamagit profund vizitatorii.

Dintre tarile prezente la eveniment, cele mai bine organizate au fost: UAE, INDONESIA, EGIPT si MAROC.

Dintre cele ce au dezamagit se numara si Romania de la care ne-am fi asteptat sa prezinte mai multe din cultura noastra frumoasa, din obiceiurile folclorului romanesc, zonele frumoase ale tarii noastre, si lista poate continua. Era placut sa le fi vazut pe doamnele de la stand imbracate in tinuta traditionala. Singura tinuta traditionala pe care Romania a prezentat-o a fost atarnata pe perete precum o carpa de sters praful.

Global Village Bucuresti

Nu prea imi dau seama daca fusta e romaneasca dar cu siguranta nu reprezinta zonele Moldova, Maramures, Banat, Oltenia sau Ardeal. Poate e din alta Rroma-nie.

Tarile participante la eveniment au fost: UAE (Emiratele Arabe Unite), Romania, Madagascar, Rep. Moldova, Ucraina, Croatia, Egipt, Camerun, Maroc, Indonezia, Taiwan, Pakistan, Bangladesh, Kazakhstan, Vietnam, Brazilia, Peru, Coreea, China si Japonia.

Vizitatorii au fost intampinati cu diverse obiceiuri, preparate culinare traditionale, dansuri, obiecte si tinute specifice fiecarei tari in parte.

La stand-ul UAE vizitatorii au fost intampinati cu kahua (cafea traditionala), curmale cu susan, oud (parfum arabesc), bukhoor si obiecte traditionale specifice Emiratelor Arabe.

b2

b3

b4

Kahua

Kahua UAE

Curmale si Oud UAE

Curmale si Oud UAE

UAE

Bukhoor UAE

Bukhoor UAE

UAE 1

Stand-ul Egipt a adus obiecte traditionale precum piramidele, faraonii, instrumente muzicale, mancare specifica si reprezentanti extrem de primitori, dispusi sa iti prezinte din obiceiurile si traditiile lor.

Egipt 1

Egipt 2

Egipt 3

La stand-ul Indoneziei reprezentantii erau imbracati in tinute traditionale, vizitatorii fiind intampinati de instrumente muzicale specifice, papusi din lemn(Wayang), taitei si brelocuri aduse direct din Indonezia.

Wayang

Wayang

Instrument muzical Indonezia

Stand-ul din Maroc a prezentat obiceiuri, haine traditionale (caftan, jabador), diverse obiecte traditionale si un moment de defilare, respectiv dans marocan.

Caftan

Caftan Maroc

Momentul de defilare si dans, traditionale din Maroc:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s