Cum se bea cafeaua in…

Stiati ca fiecare cultura, fiecare tara, are stilul ei aparte de a prepara cafeaua?  Cafeaua a fost descoperita pentru prima oara in secolul 9 in Etiopia. Din Etiopia cafeaua a ajuns in Egipt si Yemen, si apoi peste tot in lume. Insa modalitatile de a prepara cafea sunt diverse si, tot mai divers este si felul in care se serveste cafeaua.

TURCIA

Cafeaua In Turcia sau kahvaltı, se prepara de obicei la ibric cu apa rece si se serveste traditional in cesti mici fara toarta. Cestile se pun intr-un suport de metal cu toarta. Alaturi de cafea se serveste si rahatul turcesc care tine loc de zahar.

OMAN

In Oman, cafeaua poarta denumirea de kahwa si reprezinta un gest de ospitalitate. Kahwa are un gust amar insa extrem de aromat cu nucsoara si se serveste cu o portie de curmale sau halwa.

MEXIC

In Mexic, cafeaua (Cafe de Olla) are un gust deosebit de scortisoara si se lasa la infuzat intr-o cana ceramica. Cafeaua este condimentata si deja indulcita cu piloncillo (zahar brun).

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s