Secretele haremului lui Suleyman

Cuvantul HAREM vine de la cuvantul arab HARAM, care inseamna DE NEATINS sau INTERZIS. Tocmai de aceea cadanele care faceau parte din haremul sultanelor erau vazute sacre, inabordabile, de toti ceilalti, existenta lor fiind exclusiv dedicate sultanului. Acesta din urma se desfata sexual cu oricare dintre cadanele pe care le dorea si existau de multe ori cazuri in care cadanele mureau virgine, de batranete, din cauza ca sultanul pur si simplu nu avea timp de ele. Cadanele erau conduse, prin traditie, de mama sultanului sau de prima lui sotie care avea titlul de sultana.
Insa aceste femei care faceau parte din haremul sultanului erau de cele mai multe ori capturate dintre femeile popoarelor cucerite, obligate sa se converteasca la Islam ca apoi sa duca singurul tip de viata sortiti implinirii oircarei dorinte a sultanului.
In ciuda faptului ca un astfel de tratament pare inuman in ziua de azi, la vremea respectiva astfel de practici nu erau deloc considerate deplasate. Mai mult decat atat, femeile care faceau parte din haremul sultanului detineau secretele unor tehnici ale placerii menite sa il satisfaca cu adevarat pe cel care le detinea. Mai mult decat atat, femeile din harem trebuiau sa respecte o serie de reguli de frumusete stricte.
harem
INGRIJIRE
In primul rand, pielea femeilor trebuia sa fie mai curata decat cea a unui bebelus. In acest sens, orice fir de par de pe corp era inlaturat, in special parul pubian. In acele vremuri, tehnica folosita pentru epilare totala era oarecum asemanatoare cu epilarea cu ceara mult mai cunoscuta in ziua de azi. Pentru epilare erau folosite amestecuri de miere de albine si lamaie care iritau pielea in prima faza. Pentru a trata iritatiile erau folosite imediat uleiuri de masline din cele mai bune sau uleiuri de migdale. Acest tratament conferea o finete de nedescris pielii.
Ingrijirea pielii era din nou cat se poate de importanta pentru femeile din harem. Si in acea vreme erau folosite scrub-uri din diferite substante care aveau rolul de a catifela pielea si de a o face cat se poate de placuta la atingere.
In acest sens ele foloseau un scrub format dintr-un amestec de miere si sare de mare fina. Deasupra adaugau cafea si dupa ce amestecau bine totul se frecau cu aceasta substanta pe tot corpul. Mineralele si vitaminele combinate cu granulele care se formau curatau in profinzime pielea sporindu-i finetea. Dupa aplicare, la aproximativ 20 de minute dupa aceea, femeile isi clateau intreg corpul cu apa la o temperatura destul de scazuta pentru a pune sangele in miscare.
Parul femeilor din harem trebuia, din nou, sa fie de invidiat. Astfel erau folosite tot felul de combinatii care se aplicau pe podoaba capilara. Una dintre cele mai cunoscute astfel de combinatii era formata din lapte si migdale. Pentru realizarea unei astfel de masti de par orientale nu trebuie decat sa lasati o mana de migdale decosite intr-un bol cu lapte cald timp de 12 ore. Dupa aceea, pisati migdalele in laptele respectiv si aplicati masca pe par. Uleiul din migdale va va da stralucirea pe care o doriti iar laptele are rolul de a hrani scalpul capului.
Machiajul femeilor din harem era la fel de important precum aspectul lor natural. Acest tip de machiaj s-a pastrat pana in ziua de azi, machiajul smokey eyes sau machiajul ochi de pisica fiind unele dintre cele mai apropiate unui astfel de look.
Hamam
COMPORTAMENT
Comportamentul femeilor din haremul sultanului era unul serviabil. In primul rand, ierarhia din harem si supunerea fata de sultana mama, pe care o putem considera un fel de soacra in ziua de azi, erau sfinte.
Cel mai important lucru insa era ca toate femeile din harem sa fie supuse sultanului. Ele trebuiau sa ii satisfaca orice dorinta si de multe ori ajungeau sa fie adevarate experte in arta sexului.
sursa: lyla.ro

2 gânduri despre „Secretele haremului lui Suleyman

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s