Ceaiul in Oman

Toata lumea a auzit de ceaiul negru, cu totii stim ca vine de la arabi, dar cum se prepara acesta, care este secretul gustului? Toate acestea le voi discuta in acest articol dedicat ceaiului traditional din Oman. Majoritatea populatiei din Oman obisnuieste sa aiba la micul dejun o cana de ceai, care este adesea servit si atunci cand avem oaspeti – un gest de ospitalitate.

Ingrediente:

  • 3 cesti de apa;
  • 3 linguri de zahar;
  • 2 pliculete de ceai sau 2 lingurite de ceai la vrac;
  • 1 lingurita de ghimber proaspat sau pudra (sau nucsoara – cardamom);
  • 170 g de lapte neindulcit.

Mod de preparare:

Se pune apa, zaharul si ceaiul intr-un ceainic si se dau la foc mare. Se fierbe timp de 2-3 minute. Apoi se adauga laptele si la alegere se poate pune si nucsoara pudra. Nucsoara sau dupa denumirea plantei, Cardamom, probabil se gaseste in supermarketuri la rafturile de condimente diverse.

Se pune din nou la foc mare si imediat cum ceaiul fierbe, inainte de a da pe foc se fereste. Daca se doreste a da ceaiului o aroma deosebita, punem intr-un termos ghimbirul si peste turnam ceaiul abia luat de pe foc.

Ceaiul se mai poate prepara cu lapte praf sau se poate renunta la lapte si obtinem un ceai negru puternic numit ceai Suleimani.

Ceai negru cu lapte

Ceai Suleimani

 

3 gânduri despre „Ceaiul in Oman

  1. Intr-adevar, fara lapte, ceaiul negru este mult mai puternic! Voi cumpara ceai negru de la CTS Corner – Carrefour Baza 3 si poate reusesc sa-l prepar dupa modalitatea prezentata de tine! Combinatia cu nucsoara este excelenta!

  2. Imi permit sa te corectez, cardamomul nu este aceelasi lucru cu nuscoara asa cum ai specificat. Cardamomul este o planta foarte aromata care se gaeste numai in zona Orientului Mijlociu, dar care mai nou au importat-o si la noi prin supermaketuri ( Mega Image, Carrefour… etc ). Deci sa nu confundam cardamomul cu nucsoara, sunt doua arome total diferite 🙂
    Btw, ador ceaiul suleimani il avem si noi in Dubai 😉

    • asta am gasit eu pe wikipedia care mi se parea sursa cea mai buna. inshallah cand am sa ajung si eu direct la sursa cu siguranta am sa descopar mult mai multe insa pana atunci vorbesc din surse de pe net sau oameni care locuiesc acolo. mersi pt aprecieri 🙂

Lasă un comentariu